Biblioteca Țintea, Băicoi

„Carte peste carte” a ajuns la Ţintea, Băicoi

Acum o săptănână, pe 2 octomb rie, primele cărţi donate de voi (614 de titluri) au ajuns la biblioteca din Ţintea, Băicoi. O clădire vopsită în roz prăfuit, cu termopan şi o grădiniţă alături. După mai multe drumuri am reuşit să aducem toate cărţile spre marea bucurie a doamnei Cristiana Gugu, bibliotecara din Băicoi şi a preotului oraşului. Din acest motiv am băut o şampanie împreună, în spiritul colaborării noastre cu ei şi a ajutorului vostru.

Biblioteca Țintea, Băicoi

Carte peste carte biblioteca Țintea, Băicoi

Biblioteca este amplasată în centrul cartierului Ţintea, pe strada Independenţei, vizavi de o şcoală primară. Clădirea funcţionează şi ca o Casă de Cultură, cu o sală mare pentru evenimente, cu scenă, cortină aurie şi un tricolor impunător. Carte peste carte ajungem şi la depozitul clădirii, de la intrare, pe dreapta. Nişte rafturi ocupate parţial de nişte cărţi, aranjate (parţial) alfabetic şi pe domenii. Această sală se va „construi” cu ajutorul cărţilor donate de voi şi i se va alătura o sală de lectură modernă („Când va da bani Primăria…”).

Preotul şi doamna bibliotecară ne-au/v-au mulţumit din nou pentru efortul făcut, pentru acest „lucru deosebit” pentru un oraş oarecare, cu 20 000 de locuitori, la aproximativ 80 de kilometri de Bucureşti.

Dacă vreţi să donaţi cărţi vă aşteptăm la următoarele evenimente realizate în acest scop sau ni le puteţi da individual contactându-ne pe adresa cartepestecarte@gmail.com ca să strângem peste 614 titluri… pentru a ajunge mai sus!