Follow-up ediția 4 „Carte peste carte”

Rezultatul:

La final de august și început de septembrie ne-am reunit pentru organizarea unei noi ediții „Carte peste Carte”. Pentru prima dată, strângerea de cărți a avut loc timp de o săptămână întreagă, într-o atmosferă cu totul și cu totul specială, în grădina „La un ceai”.

Am avut parte de momente frumoase alături de invitații și prietenii noștri în weekend-ul 31 august – 1 septembrie, ne-am bucurat pentru fiecare carte donată și de fiecare dată când întâmpinam oamenii care veneau să dăruiască copiilor de la Vicovu de Sus cărți.

Când evenimentul s-a încheiat, am împachetat cu grijă fiecare carte, gândindu-ne cât de fericiți vor fi cei care le vor primi. Așadar, vă mulțumim vouă, tuturor celor care ați făcut posibilă încă o ediție minunată a proiectului „Carte peste Carte”. Abia așteptăm să ne revedem la anul!

  • Cea de-a patra ediție Carte peste Carte, eveniment de strângere de cărți pentru instituţiile defavorizate din punct de vedere al fondului de carte, a reușit să strângă un număr record de 4.200 de cărți (beletristică, dicționare, reviste, culegeri etc.) pentru Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus, judeţul Suceava.
  • „Carte peste Carte” 2013 s-a desfășurat în perioada 26 august – 1 septembrie, în cadrul „La Un Ceai (strada Luigi Cazzavillan, nr. 25). Anul acesta, proiectul a fost organizat împreună cu Editura Nemira, căreia i s-au alăturat încă doi parteneri: Fundația Mereu Aproape (www.fundatiamereuaproape.ro), care a donat un pachet de 2.500 de cărți, și FAN Courier, care a asigurat transportul a 3300 de volume către beneficiari.
  • Cele 900 de cărți donate de oamenii prezenți la eveniment, împreună cu cele dăruite de Editura Nemira, au fost transportate la Vicovu de Sus de către editură chiar înainte de începerea anului școlar.

Pe parcursul săptămânii 26 august – 1 septembrie, dar și al celor două seri speciale dedicate celor care au donat cărți, s-au strâns 900 de volume. Un tânăr din București, Octavian Tache, și-a donat biblioteca de acasă (800 de cărți) cauzei ediției de anul acesta.

Fundația Mereu Aproape a dăruit copiilor de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor ” un pachet constituit din 2.500 de volume. Așadar, ne bucurăm să numărăm la final de ediție 4.200 de cărți adunate pentru donații.

Împreună cu cei veniți să sprijine prin donație de carte acest eveniment ne-am bucurat, într-o atmosferă intimă, de două seri cu muzică, lecturi și proiecții, alături de artiștii și prietenii noștri. Astfel, sâmbătă, 31 august, ne-au (în)cântat Amatis Chifu și Bogdan Cioceanu cu un duo de chitară clasică, iar Cătălin Milea cu un recital minunat de saxofon solo. Duminică, 1 septembrie, ne-au citit povestiri sau fragmente din romane scriitorii Florin Iaru, Jean-Lorin Sterian, Cristina Nemerovschi și Andrei Ruse; de asemenea, am vizionat și discutat împreună cu autorii două proiecții faine: „A performance”, un scurtmetraj de Guy Paterson, după o nuvelă de Philip Ó Ceallaigh și „Omul din sondaje”, un scurtmetraj de Răzvan Chirilă, după textul omonim de Jean-Lorin Sterian.

Editura Nemira a inițiat și o vânătoare de cărți – cei care au fost prezenți în weekend la ceainărie s-au jucat și bucurat, căutând cele cinci cărți ascunse în grădina „La un ceai” și au plecat cu ele acasă. Iar duminică, 1 septembrie, invitatul nostru, Philip O Ceallaigh a tras la sorți câștigătorul voucherului în valoare de 50 de lei oferit de Librăria Bastilia. Câștigătorul a fost Octavian Tache.

În 2013, proiectul „Carte peste carte” a fost organizat în parteneriat cu Editura Nemira. Din nevoia de mai mult şi de mai bine, Editura Nemira și Asociația Paspartu au dat startul acestei colaborări prin care copiii și adolescenții de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus vor avea șanse mai mari de a (re)descoperi lumea cărților, de a se împrieteni cu acestea și a avea parte de biletul de acces către o educație normală. Pe parcursul campaniei noastre, FAN Courier și Fundația Mereu Aproape s-au alăturat cauzei noastre, susținând copiii dornici de lectură de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor ”.

„Carte peste carte” este un proiect al Asociaţiei Paspartu care îşi propune să intermedieze legătura dintre cei dispuşi să doneze cărţi şi instituţiile care au nevoie de ele. Se au în vedere bibliotecile, casele de copii, şcolile sau alte locuri care din lipsă de fonduri sau din alte cauze nu deţin fondul de carte necesar acestor instituţii.

Mulțumim:

  • Tuturor oamenilor care au donat cărți.
  • Partenerilor celei de-a patra ediții a campaniei de strângere de cărți: Editura Nemira, La un Ceai, Fundația Mereu Aproape, FAN Courier, Librăria Bastilia.
  • Invitaților celor două seri speciale, pentru participare și sprijinul oferit evenimentului „Carte peste Carte” .

Partenerilor noștri media.